Geburenkring Katanga

Mechelen Noord

Aanbetaling lidgelden

De aanbetaling van het lidgeld voor 2021 (10 €) kan bij één van de bestuursleden. Het bestuur hoopt op jullie steun in deze, voor horeca en vereningen, moeilijke tijden.

 Je kan het lidgeld van 10 € ook storten op rekening  BE 49 2300 2797 0271 van VZW KG Katanga met de vermelding van "Lidgeld 2021 + je naam".

Geen Paasfeest voor 60-plussers

Het jaarlijkse Paasfeest voor onze leden 60-plussers zal dit jaar niet doorgaan wegens de Corona pandemie. Wij hopen dat deze pandemie zo vlug mogelijk voorbij is, zodat wij onze aktiviteiten opnieuw kunnen hervatten. Hou het veilig en gezond.

 Geen Katanga Feesten op 31 juli en 1 augustus 2021

Katanga Feesten zullen ook dit jaar niet doorgaan, het bestuur zal trachten enkele andere festiviteiten te organiseren om de kas te spijzen.

Aktiviteiten

Alle aktiviteiten zijn tijdelijk opgeschort wegens Covid-19

Corona-maatregelen

 

BE-Alert - Overlegcomité beslist buitenplan: vanaf 8 maart met meer mensen buiten

Bericht van de Eerste Minister, Alexander De Croo (dd 5/3/2021)

 

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité oordeelt dat voorzichtigheid geboden blijft en wil in een eerste stap vooral voorrang geven aan onderwijs, jongeren en buitenactiviteiten.

Activiteiten in openlucht hebben een beduidend lager virologisch risico. Mensen in iets grotere groep buiten laten bewegen stimuleert ook de verbondenheid tussen mensen – een basisbehoefte die door de pandemie sterk onder druk staat. In het bijzonder voor de jongeren is dit belangrijk.

Meer mensen buiten

Vanaf 8 maart kan men elkaar met 10 personen buiten ontmoeten. Het blijft daarbij belangrijk om 1,5 meter afstand te houden.

Begrafenissen

Vanaf 8 maart kan men op een begrafenis of uitvaart binnen afscheid nemen met maximaal 50 personen en maximum 1 persoon per 10 vierkante meter.

Prioriteit voor jongeren en het onderwijs

Vanaf 8 maart zijn georganiseerde buitenactiviteiten (sport en andere) toegelaten: voor kinderen  (-13 jaar) met max. 10 binnen of 25 buiten; voor jongeren (-19 jaar) met max. 10 buiten. Het publiek bij sporttrainingen wordt beperkt tot één persoon per kind.                                                                                                        

Vanaf 15 maart zijn in het lager en middelbaar onderwijs extra muros schoolactiviteiten van maximaal 1 dag opnieuw toegelaten.

Vanaf 15 maart is voor kwetsbare groepen in het buitengewoon onderwijs en het deeltijds beroepsonderwijs voltijds contactonderwijs toegelaten.

Vanaf 15 maart is in het hoger onderwijs maximaal 20% contactonderwijs toegelaten.

Daarnaast zal het MB ook toelaten dat vanaf 8 maart fotografen mensen mogen ontvangen (maximaal 1 consument per 10 vierkante meter, wonend onder hetzelfde dak. Ook de opening van privé-sauna’s wordt voorzien, voor gebruik door personen die onder hezelfde dak wonen. Jacuzzi's, stoomcabines en hammams zijn daarbij niet toegankelijk.

Meer informatie leest u op: https://crisiscentrum.be/nl/news/overlegcomite-beslist-buitenplan-vanaf-8-maart-met-meer-mensen-buiten 

 

*************

Corona-virus

Er is ook van stad Mechelen uit een algemene website waar je alle info kan terugvinden ( https://www.mechelen.be/coronavirus )

*************