Jaaroverzicht 2008  
   

 

 
   

19 januari 2008: Algemene vergadering

De vergadering werd geopend met een welkomstwoord van onze voorzitster, vervolgens werd het moreel en financieel verslag voorgelezen door de Penningmeester en tot slot werden vragen van de leden beantwoord en konden de lidgelden worden aanbetaald. Ondertussen werd 1/2 kip met appelmoes of curry en brood opgediend. Om 20u00 startte het kaart- en bingospel.

22 maart 2008 : Paasfeest voor onze 60-plussers

Onze 60-plussers werden zaterdag 22 maart verwacht op een koffietafel ter gelegenheid van Pasen. Omdat de laatste jaren meer en meer mensen inschreven en wij maar voor 44 plaats hebben, werd het paasfeest opgesplitst in 2 schiften. Maar slechts 40 van onze leden 60-plussers konden zich vrijmaken zodat wij het ook in 1 shift had gekund. De middagshift (14 personen)  werd verwacht rond 12u, de koffiekoeken en rozijnenbrood werd opgediend om 13u en een uurtje later bracht onze paashaas Cornel de geschenken. Daarna hadden wij een tweetal uren de tijd om alles klaar te zetten voor de 2de shift (26 personen), die rond 17u werd verwacht. Opnieuw was het de paashaas Cornel die de gezellige namiddag afsloot met de uitreiking van de geschenken.  

12 april 2008

Hendrik Verreydt werd officieel verkozen tot nieuwe Secretaris van de VZW KG Katanga. 

30, 31/05 en 01/06 2008: Barbecue

Dit spektakel naar jaarlijkse gewoonte wederom een groot succes.  

28 juni 2008: Blokreis naar Bobbejaanland

Met 3 bussen trokken wij er die zaterdag op uit en brachten een prachtige dag door in het pretpark, achteraf werden de dagavonturen nog fel besproken bij een drankje in ons buurthuis.    

25, 26, 27 en 28 juli 2008: Kermis

Op 25, 26, 27 en28 Juli hebben we onze 75 jaar viering gehouden. Alles begon al slecht op donderdag 24/7/08 toen men de elektriciteit kwam aansluiten, een bewijs van aansluiting was er immers niet! Ons 75 jaar viering dreigde in het water te vallen als we geen stroom hadden. Wij begonnen al te denken aan her en der wat stroom te voorzien en aan een groep die we ergens in t‘veld zouden zetten. Er werd in allerijl gebeld naar sommige instanties maar helaas het nodig document zou pas na de festiviteiten geleverd kunnen worden. Totdat de persoon van Electrabel zelf naar zijn baas ging bellen en die dan toch uiteindelijk toelating gaf om de stroom open te zetten. Op vrijdag hadden we een receptie voorzien voor enkele VIP genodigden en daarna ging de kermis van start. Onze kaart & bingo voor de leden was de eerste activiteit. Op zaterdag waren we uitgenodigd op het stadhuis waar we een schaal in ontvangst mochten nemen, de tocht naar het stadhuis gebeurde in een open dubbeldekker waarmee wij ook nog een tochtje door Mechelen maakten. In de middag was er dan onze grote kaart & bingo voor iedereen gevolgd door de bloemenstoet voor de kinderen. Ons hoogtepunt was de showavond van en door de Katangezen, een ongeziene show die bij iedereen in de smaak viel. Op zondagnamiddag een sjoelbakwedstrijd voor de leden, gevolg door volkspelen voor volwassen en kinderen. En dan zoals al enkele jaren een vaste act, de showavond met Les Filles de Malines, die we nog steeds gratis aanbieden.  Op maandagnamiddag startte we dan met een koffietafel voor onze 60-plussers, gevolgd door de plezante wandeling voor kinderen en de serieuze wandeling voor de volwassen, die wij dit jaar samen lieten door de straten trekken. Als afsluiter van het 75 jarig bestaan onze playback show, waarop we de Vlaamse zanger Will Tura - ja de enige echte Will Tura - mochten begroeten. Ook Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Inge Vervotte was aanwezig. Onze 75-jarige viering kon dus niet meer stuk en wij mogen dus terugkijken op een geslaagde viering.

13 september 2008: Mosselfestijn en uitreiking van de prijzen voor de wandelzoektocht 

Er werden 175 inschrijvingen genoteerd maar op het laatst waren er nog zo’n 30 mensen die er bij kwamen, zodat het bestuur meer dan de handen uit de mouwen moest steken. Nogmaals onze dank aan Gène die weeral op zijn eentje 250 kg mosselen heeft gekuist. Omstreeks 18u00 verzamelde de deelnemers van de wandelzoektocht zich voor de bekendmaking van de uitslag; met op de eerste plaats Huysmans Frank, als tweede zijn vrouw Anita. Een evenement dat jaarlijks de nodige spanning mee brengt. 

6 december 2008: Sinterklaasfeest

Om de sfeer er een beetje in te brengen, hadden wij beroep gedaan op Sabine die haar kunnen al had getoond op de kermis. Zij en haar broer Marc die plots opdaagde als een Clown, hebben dit op een schitterende wijze voorbereid om de kinderen gedurende een uurtje te vermaken. Waarvoor onze dank. Daarna kregen de kinderen een broodje en een drankje geserveerd en oefenden ze alvast enkele Sinterklaasliedjes. Omstreeks 18u30 was het dan zover, de Sint en Zwarte Piet deden hun intrede. Van de 62 uitgenodigde waren er slechts een klein 30 kinderen (wat we ten zeerste betreuren) die dan één voor één bij de Sint geroepen werden en een geschenk en een zakje snoep en fruit in ontvangst mochten nemen. De Sint was zeer tevreden over de prestatie van de kinderen,  tevens bevestigde hij mij dat hij volgend jaar terug komt.

 20 december 2008: Kerstfeest voor onze 60-plussers

Zoals je weet splitsen we in 2 groepen. Een eerste groep van 32 werd verwacht tegen 12u00; iedereen was goed op tijd zodat wij tijdig de "balletjes met krieken" konden serveren. Rond 15u00 deed de Kerstman zijn intrede en bezorgde alle aanwezigen het traditionele pakket (koffie, thee, wijn en truffels). Nadat de pakketten waren uitgedeeld maakte de eerste groep geleidelijk aan plaats voor de 2de ploeg. Na een korte rustpauze gingen wij aan de slag om alle tafels in orde te brengen voor de volgende schift die tegen 17u00 werd verwacht. Eenzelfde scenario stond op de planning voor de 19 ingeschreven 60-plussers van de tweede sessie.