1983 - Viering van het 50-jarig bestaan

Krant van 11.08.83

De geburenkring Katanga bestaat precies vijftig jaar. Deze gebeurtenis werd van zaterdag tot dinsdag passend gevierd met ontvangst op het stadhuis en een geanimeerde kermis. De wijk Katanga telt ongeveer 150 gezinnen en de afgelopen dagen was het in al die gezinnen feest. de plaatselijke Geburenkring vierde immers zijn vijftigste verjaardag en daardoor kreeg de Katanga-kermis nog een extra feestelijk karakter... Zaterdag 11 uur, aan het stadhuis op de Grote markt staan een veertigtal buurtbewoners van de wijk Katanga te wachten op de koets die de voorzitter en ereleden van hun Geburenkring naar het stadhuis moet brengen. Het hele gezelschap werd in de kolommenzaal van het stadhuis opgewacht door de schepenen Van der Sande en Joris. De heer Van der Sande - zelf product van Katanga - schetste kort even de voornaamste wapenfeiten uit de halve eeuw geschiedenis van de kring. Aan de voorzitter Jacobs werd vervolgens de gouden medaille van de stad Mechelen overhandigd.

Kermis : Na de plechtigheid kon het feest beginnen. In een voetbalwedstrijd wonnen de ouderen van de wijk met 3-2 van hun jongere buren. Zij hadden hun pintje wel verdiend. Tijdens het avondfeest met DJ Felix werd het echtpaar Polle en Liezeke Hofmans door de buurt gevierd. Zij zijn immers de enigen die 50 jaar lang ononderbroken lid zijn geweest van de vereniging. Ook voorzitter Louis Jacobs kon rekenen op een staande ovatie en werd bedankt voor zijn inzet met bloemen, een medaille en een geschenk. In een vriendschappelijke sfeer werd vervolgens verder gedanst tot 5 uur 's morgens.

Kindershow : Zondagnamiddag startte het grote kinderprogramma met "Llatini's Kindershow", een twee uur durend spektakel dat door de kinderen met veel enthousiasme werd onthaald. In de vooravond konden de kinderen dan deelnemen aan de traditionele bloemenstoet, versierd met kleurrijke papieren bloemen stapte het jonge volkje doorheen de wijk. Aan de best versierden werden prijzen uitgereikt. 's Avonds werd het tweede bal gehouden met optredens van Jerry Blondel, Pascal Molly en Jacky Lynne, en er werd tot stukken in de nacht gevierd. "De fiesttent was drao kier te klaon' zegde men ons, op Katanga weet men immers wat feesten is.