Onze aktiviteiten in 2015 - 2017
2010 - 2014
 
Helaas te laat,
dit is reeds voorbij...
2005 - 2009

  Zaterdag 9 september 2017

Mosselfestijn aan het buurthuisMosselen ( goudmerk 1,3 kg) met frieten : 18 euro
Koude schotelmet frieten : 12,00 euro
2 cuuryworsten met frieten : 5,00 euro


Inschrijving is verplicht

 
Katanga Feesten

   Extract uit de Gazet van Antwerpen, donderdag 3 augustus

<klik hier>

Tombola Katanga Kermis<klik hier>

 
Blokreis
24 juni 2017

Wegens het grote succes van verleden jaar dachten wij ook dit jaar naar
Toverland Nederland
te gaan maar wij zouden toch graag jullie mening hebben.
Dus wat denken jullie, gaan we ook dit jaar naar Toverland of hebben jullie een ander voorstel, laat gerust weten wat jullie voorkeur geniet.

mailto : eddy.moons1@telenet.be   of   hendrik.verreydt@telenet.be


 
BBQ
voor iedereen

van 26 tot 28 mei 2017

Waar ? aan het buurthuis

Wanneer ? vrijdag 26/5 van 18u tot 22u
zaterdag 27/5 van 16u tot 22u
zondag 28/5 van 12u tot 19u

Inschrijven is niet nodig

Keuze uit:
Witte pens, merguez, hamburger, braadworst, saté, kippensaté, bakharing
scampi's, salade, aardappeltjes

 
Paasfeest
voor onze leden 60-plus
op zaterdag 15 april 2017

Eten : 1/2 kip met krielaardappeltjes en curry of appelmoes

Inschrijven voor 9 april
eventueel met dit formulier <klik hier> 


 
Algemeen vergadering

Zaal De Schijf

Zaterdag 28 januari 2017

Pekelharing met patatten in de pel,
66 inschrijvingen

 

Kerstfeest

buurthuis, 17 december

witte en zwarte pensen voor 75 leden 60-plussers

 
Sinterklaasfeest
 
zaal De Schijf, 3 december

66 kinderen kregen een geschenk van de Sint en Zwarte Piet

 
    IN MEMORIAM

Mechelen, 2 december 2016 - Weer een icoon van Katanga dat ons op korte tijd  verlaten heeft,
 François De Vos ere-voorzitter van de wijk Katanga en jarenlang drijvende kracht achter de geburenkermis.
Wij wensen bij deze de familie veel sterkte.


 
    RETRO Fuif

19 november 2016

Zaal "De Plaon"
aan de sporthal op Oud-Oefenplein


 
   
IN MEMORIAM

Mechelen, 11 oktober 2016 - Met al zijn levenslust en wilskracht heeft hij deze strijd niet kunnen winnen. Na alle fijne jaren die wij met hem mochten beleven, hebben wij vandaag afscheid moeten nemen van Paul Spans, Burgemeester van de wijk Katanga. Wij wensen bij deze de familie veel sterkte.


 
   
 
    Nieuw : eind augustus - wandeling door onze wijk met Mechelen_binnenste_buiten

 
   
Kermis 2016
 
   
Beleef de matchen van de Rode Duivels met je vrienden.

Het buurthuis is open tijdens de EK wedstrijden van de Rode Duivels :

Maandag 13 juni om 21u00 : België - Italië

Zaterdag 18 juni om 15u00 : België - Ierland

Woensdag 22 juni om 21u00 : Zweden - België 
   
Barbecue
 
27 - 28 - 29 mei


Waa ? in het idyllisch oord "Buurthuis Katanga"

Veu wie ? Voor iedereen die honger heeft

Wa kost da ? Dat hangt af hoeveel honger ge hebt
 

 
Paasfeest
voor onze leden 60-plussers op
Zaterdag 26 maart 2016 in het buurthuis


Menu: Koninginnenhapje of Stoofvlees met brood

 

Eerste schift (Max: 40 mensen)
Deuren open om 12u00
Eten om 13u00
Om 15u brengt de Paashaas een geschenk aangeboden door VZW KG Katanga
Tweede schift
Deuren open om 17u00
Eten om 18u00
Om 19u brengt de Paashaas een geschenk aangeboden door VZW KG Katanga
 
Inschrijving bij één van de bestuursleden is verplicht.

Vrolijk Paasfeest

 
Algemene Vergadering 2016
 

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal plaats hebben op zaterdag 13 februari 2016, in zaal "de plaon" Eksterstraat, 100b 2800 Mechelen, deuren open om 19u00.
Voor de leden is er een halve kip met curry of appelmoes en krielpatatjes voorzien.
Om 20u00 start dekaart- en bingowedstrijd (enkel voor leden) met prijzen in natura; het kaartspel gaat over 2x 16 giften.
Opgelet: deze wedstrijden tellen NIET mee voor algemeen klassement.
Dagorde:
1. Verwelkoming door de Voorzitter
2. Voorlezing van moreel verslag door de Secretaris
3. Voorlezing financieel verslag door de penningmeester
4. Allerlei: vragen van de leden
5. Aanbetalingen lidgelden
 
 
 

2015 in een nottendop

Voor onze jaarlijkse algemene vergadering op zaterdag 24 januari, hadden wij dit jaar de zaal “De Plaon” afgehuurd omdat de zaal “Oud Oefenplein” te klein werd en ook enorm vervallen is. De toog en de vriezers dateren nog uit lang vervlogen tijden en worden niet meer gerenoveerd door Woonpunt vandaar ons besluit om een andere zaal te huren. Een 120-tal leden schreef zich in voor de kip curry met krielaardappeltjes en na voorlezing van de wettelijke documenten, werden de kaarten en het bingospel boven gehaald.

Enkele maanden later op zaterdag 4 april bracht Cornelius, de paashaas een bezoek aan het buurthuis en kregen alle aanwezige leden 60-plussers – wanneer ze flink hun koude schotel hadden opgegeten – een paasgeschenk. Door de grote interesse moeten wij nog steeds met een middag- en een late namiddag schift werken maar dit is geen probleem voor de paashaas, die vol enthousiasme alle kadootjes uitdeelde.

Het laatste weekend van mei – van 29 tot 31 om precies te zijn – werden de beentjes ingesmeerd om onze barbecue vlot te laten verlopen. Witte en zwarte pensen, hamburgers, verschillende soorten satés, bakharing, braadworsten en gamba's, dit alles op een bedje van sla en tomaat versierd met koude aardappelsalade : “wa moet ne mens nog mier hebben”. Ruim 800 stuks vlees gingen over de toonbank.

Eind juni, wanneer de examens voorbij waren, gingen wij zoals elk jaar op blokreis en ditmaal stond Bobbejaanland op het programma. Deze activiteit kent echter steeds minder en minder bijval, nog slechts één bus kregen wij vol. Volgend jaar moeten wij misschien iets anders proberen, suggesties zijn steeds welkom ?

Vrijdag 31 juli, zaterdag en zondag 1 en 2 augustus waren er weer hoogdagen op de Katanga, dit was immers het weekend van “Katanga Kermis”. Door toedoen van verschillende sponsors konden wij dit jaar een prachtig programma aanbieden met als hoogtepunten Les Files de Malines, Vocation en Sam Gooris gevolgd door het verrassende Hits on Tour. Maar ook de aloude activiteiten zoals kaart- en bingospel, volksspelen, serieuze en plezante wandeling, sjoelbakken en play backshow vielen weer in de smaak van onze bezoekers.


Augustus en september zijn de maanden voor de zoektocht met een prijsuitreiking tijdens het mosselfestijn van zaterdag 12 september en één van onze oudste leden, Gène (88 jaar), heeft er weer op zijn ééntje voor gezorgd dat de 180 kilo mosselen voortreffelijk werden gekuist. De klanten die geen mosselen lustten, een 30-tal, konden zich te goed doen aan een heerlijke koude schotel gegarneerd met een halve kip.

Vrijdag 2 oktober, alle medewerkers en sponsors werden in de bloemetjes gezet. Zoals iedereen weet, kan een vereniging niet blijven bestaan zonder de hulp van mensen die een handje willen toesteken bij één of andere activiteit en daarom is het belangrijk dat deze mensen af en toe in de spotlights worden gezet. Tussen een drankje en een hapje werden er verschillende anekdotes opgehaald en hoe later op de avond, hoe pikanter de gesprekken. Bij deze willen wij iedereen die geholpen heeft nogmaals bedanken.

November, betekent in de Katanga “back to the past” en dit met een retrofuif en muziek uit de jaren '60. Geprojecteerde clips van The Temptations, The Supremes, Barry White en nog veel meer. Al bij al een geslaagde avond met veel ambiance en bier, getapt door Sabrina, Viola en Nadina, waar nogmaals onze dank.


Zaterdag 5 december, tijd voor onze allerkleinsten, want de Sint en Zwarte Piet komen er aan. Ruim 60 kinderen van onze leden, werden verwacht in de zaal “de Plaon” waar een team van animatoren hen verwelkomde. In de namiddag kregen ze pannenkoeken met een drankje en rond 17u was het de beurt aan Sinterklaas en Zwarte Piet om de kinderen met snoep, fruit en geschenken te overladen.

Last but not least, werden onze leden 60-plussers nog eens in de watten gelegd. De Kerstman – familie van Cornelius de paashaas – bracht op zaterdag 19 december in het buurthuis een bezoek aan alle aanwezigen, die na de krieken met balletjes, hun kerstpakket in ontvangst mochten nemen.

Dit was het voor 2015, hopelijk hebben wij het voorbije jaar iedereen tevreden kunnen stellen en was er voor elk wat wils. Op naar 2016 en laat het een jaar zijn vol gezondheid en vreugde, zonder pijn of verdriet zodat je er het hele jaar van geniet.

 
 
 
 
 
 
Vzw Katanga wenst jullie een voorspoedig 2016 
 
 
 
 
 
Kerstfeest voor onze leden 60-plussers op Zaterdag 19 december
 
Waar is het ? Buurthuis Katanga
Wat eten wij ? Balletjes met krieken
Wie komt er ? De Kerstman
Wat krijgen wij ? Een kerstpakket voor elke aanwezige
Wat moet je doen ? Je laten inschrijven
Het bestuur wenst jullie een Vrolijk Kerstfeest
 
    Sinterklaasfeest op 5 december 2015 in zaal "De Ploan"Alle kinderen ( tot 10 jaar) van onze leden zijn welkom en zullen een geschenk mogen ontvangen van de Sint tevens worden er pannekoeken voorzien voor de kinderen die braaf zijn geweest ... en ik heb - via televisie - reeds vernomen dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn.
 
    Fuif

14 november 2015 

 
   
Mosselfestijn : 12 september 2015

 
   

Katanga Kermis

Katanga on TV

Artikel uit de Gazet van Antwerpen, Mechelen, 29 mei 2015.

Oudste kermis van de stad houdt stand

Ere-voorzitter François De Vos, voorzitter François Stok en Eddy Moons willen van de oudste Mechelse kermis een hoogvlieger maken.

Katanga Kermis beleeft komend weekend zijn 82ste editie. De ‘oude garde’ houdt de oudste kermis van ’t stad in leven. Er is wel dringend nieuw en jong bloed nodig.

De meeste Geburenkringen en wijkkermissen in Mechelen zijn ter ziele gegaan. We houden voorlopig onze kop boven water. Maar hoelang nog, dat weet geen kat”, vertelt Swa Stok. Het is al lang niet meer het grote wijkfeest van weleer, toen de kermis zich nog uitstrekte van de Liersesteenweg tot in de Eikestraat en van de Oude Liersebaan tot aan het Bergske. “De tijd toen achttien cafés mee deden. Nu zijn er geen cafés meer. Gelukkig hebben we zelf ons buurthuis gebouwd en kunnen we op onze kaart- en bingoavonden nu zelf onze pinten tappen”, weet Moons.

De kermis onderging in de loop van de jaren heel wat wijzigingen. Het aantal kermisdagen is van vijf naar drie teruggevallen. Ook de kinderbloemenstoet is al jaren opgedoekt. Maar de Katanga houdt vast aan tradities. “Onze ‘serieuze en plezante wandeling’ is gebleven en de volksspelen zijn terug van weggeweest. En we hebben nog als enige in Mechelen een wijkburgemeester. Paul Spans (86), onze ere-burgervader, verblijft nu in het Hof van Egmont maar hij zal er op onze kermis wel bij zijn”, weet François Stok.

De festiviteiten vinden plaats in de feesttent aan de Maasstraat.

Op vrijdag 31 juli is er om 21u een showavond met Les Filles de Malines, gevolgd door fuif met dj Frank. Zaterdag 1 augustus zijn er volksspelen voor kinderen (13u) en volwassenen (14u) en om 19u, de Serieuze- en Plezante wandeling. Om 21u wordt gedanst met live-orkest ‘Vocation’. Zondag 2 augustus wordt het feest om 20.30u afgesloten met een optreden van Sam Gooris.

Vrijdag : Filles de Malines

Zondag : Play Back                                                                            Zondag : Sam Gooris

        

                                                                                                                                 Volksspelen

 

 

Zondag : Hits on tour   
Katanga Kermis : 31 juli, 1 en 2 augustus